Składniki:
- 150g mix sałat
- 200g sera Grikios Grill Chesse
- 1 pomarańcza
- 100g pomidorków koktajlowych
- pieprz kolorowy
Dressing:
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżeczki octu balsamicznego
- 1 łyżeczka soku z pomarańczy
Sposób przygotowania:
Pomidorki koktajlowe przekroić na pół, pomarańczę wyfiletować (usunąć białe błonki), pokroić na mniejsze cząstki. Owoce i warzywa wymieszać z sałatą, oprószyć mielonym pieprzem oraz wyłożyć całość na talerz. Na rozgrzanej patelni grillowej zarumienić ser Grikios Grill Chesse z obydwu stron, po chwili przełożyć na sałatę. W małym naczyniu połączyć wszystkie składniki dressingu oraz skropić sałatkę zaraz przed podaniem.